воскресенье, 11 марта 2012 г.

Рахів може залишитися без залізниці


Керівництво Львівської залізниці налаштовано закрити рух на Рахів єдиного пасажирського потягу зі Львова.
16 лютого 2012 року, голова Рахівської райдержадміністрації та міський голова Рахова отримали офіційне повідомлення від начальника залізничної станції “Рахів» про те, що із введенням нового графіка руху пасажирських потягів із травня цього року відміняється потяг № 605/606 сполученням “Львів-Рахів”.

Для Закарпаття, та жителів Рахівського району це повідомлення викликало величезний негативний резонанс. Щорічно Рахівський район, з метою оздоровлення та рекреації відвідує понад 120 тисяч відпочиваючих з різних областей України.
Вже є реакція Закарпатської обласної ради, яка підтримала запит від рухівських депутатів Дмитра Андріюка, Івана Біляка та Володимира Закуреного до керівництва Львівської залізниці недопустити відміни руху пасажирського потягу «Львів-Рахів».
Зі слів керівника ГО “Боржавська ініціатива” Денис Добри, сьогодні вже руйнується колія на ст.Берлибашка, а в бік Румунського кордону взагалі за останній рік руху не відбувалося. Сьогодні законсервовано ремонт вокзалу залізничної станції Рахів – його розпочали півтора роки тому і до цього часу не закінчили. Видно з Києва Рахів не є таким стратегічним містом, як був за часи Австро-Угорської імперії. Про це повідомляє портал Zaholovok.

Комментариев нет:

Отправить комментарий