среда, 25 января 2012 г.

Соціальні мережі та політика малих справ


Представники громадських організацій Закарпаття, науковців, та небайдужих громадян взяли участь у круглому столі "Проблеми розвитку демократіїї в Україні. Вплив нових засобів комунікації на забезпечення реальної демократії". 
Захід відбувся в рамках регіонального обговорення щодо підготовки четвертого всеукраїнського форуму Громадянської Асамблеї України. 
ГАУ – найбільша в Україні мережа неурядових організацій, яка нараховує понад 400 громадських об’єднань з усіх регіонів. ГАУ від дня заснування навесні 2007 року провела десятки круглих столів, дискусій та конференцій в усіх областях, а також реалізовує Асамблеї – загальнонаціональні конференції представників громадянського суспільства з усієї України. 


Питання, що обговорювалися під час круглого столу

А) Дії громадськості з захисту політичних, економічних, соціальних прав народу з  використанням соціальних мереж.
Б) Регіональний вимір проведення реформ: проблеми та можливості громадянського суспільства щодо їх подолання.
В) Роль нових медіа у забезпеченні проведення чесних, вільних та ефективних для країни парламентських виборів 2012 року.


Учасники круглого столу відзначили наступні проблеми, які спостерігаються в Україні, зокрема:
-       спостерігаються тенденції до згортання демократичних принципів, що виявляється в порушенні головних конституційних прав громадян:
- відсутність консолідованої опозиції, та відсутність можливостей у суспільства впливу на політичні процеси:
-       громадські організації, на жаль, залишаються пасивними спостерігачами більшості подій, не шукають нових форм самоорганізації;
 -      більшість громадян України відсторонені від прямої участі в прийнятті управлінських рішень, відсутній прогрес у впровадженню електронного врядування;
-        громадські організації не використовують інструменти нових засобів комунікації
В результаті обговорення громадські організації запропонували реальні дії щодо активної участі громадськості в забезпеченні реальної демократії через використання нових засобів комунікації.
Учасники круглого столу запропонували Громадській Асамблеї України розглянути резолюцію (резолюція додається).
Додаткову інформацію можна отримати у регіонального представника оргкомітету Громадянської Асамблеї України Івана Паламарчука за електронною адресою   karpatyspadok@gmail.com
 та у ФБ спільноті ГАУ http://www.facebook.com/groups/241641415906228/

Комментариев нет:

Отправить комментарий